عایق حرارتی نانو – راهکاری نوین برای بهینه‌سازی مصرف انرژی | والاکس

عایق حرارتی نانو

چگونه می‌توان با استفاده از عایق حرارتی نانو مصرف انرژی را بهینه کرد؟

چه تفاوت‌هایی بین عایق‌های حرارتی نانو و عایق‌های سنتی وجود دارد؟

چرا عایق حرارتی نانو بهترین گزینه برای کاهش هزینه‌های انرژی در ساختمان‌ها است؟

بهینه سازی مصرف انرژی با عایق حرارتی نانو

عایق حرارتی نانو یکی از جدیدترین فناوری‌های مورد استفاده در صنعت ساخت‌وساز و تولید محصولات ساختمانی است که به دلیل ویژگی‌های منحصر به فرد، توانسته تحول بزرگی در بهینه‌سازی مصرف انرژی ایجاد کند.

این عایق‌ها با استفاده از فناوری نانو به کاهش انتقال حرارت میان سطوح مختلف کمک می‌کنند و باعث بهبود عملکرد حرارتی ساختمان‌ها می‌شوند. ویژگی‌هایی مانند سبک بودن، مقاومت بالا در برابر رطوبت و طول عمر طولانی، عایق‌های حرارتی نانو را به یکی از پرطرفدارترین گزینه‌ها برای کاهش هزینه‌های انرژی و افزایش کارایی ساختمان‌ها تبدیل کرده است.

علاوه بر این، به کارگیری این فناوری در ساختارهای صنعتی و خانگی، باعث حفظ محیط زیست و کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای می‌شود.

عایق حرارتی نانو

عایق حرارتی نانو

عایق حرارتی نانو

امروزه تبلیغات زیادی در مورد عایق حرارتی نانو و مواد نانو عایق حرارت در فضای مجازی صورت می پذیرد، اما آیا این تبلیغات صحت دارد؟ مواردی از جمله رنگ نانو عایق حرارت، مواد پاششی عایق حرارت و … بسیار دیده می شود.

برای بررسی این موضوع، ابتدا باید به ماهیت مواد عایق حرارتی و فناوری نانو بپردازیم.

مواد عایق حرارت چیست؟

تمام مواد حتی هوا هم به نحوی دارای مقاومت حرارتی و عایق حرارت هستند.

در این میان بعضی از مواد همانند پلی استایرن، ضریب حرارت کمتری دارند و عایق حرارت مناسبی هستند و موادی از جمله فلزات، رسانای بهتری برای حرارت هستند، در نتیجه مقاومت حرارتی کمتری دارند.

خوشبختانه در پیوست 7 مبحث 19 مقررات ملی ساختمان، ضریب انتقال حرارت کلیه مواد و مصالح مرسوم در بازار بصورت واضح و دقیق آورده شده است.

لینک دانلود فایل PDF (مبحث 19 مقررات ملی ساختمان ویرایش 1399)

عایق حرارتی

عایق حرارتی

مواد نانو چیست؟

با پیشرفت‌های اخیر در فناوری نانو، دانشمندان موفق به تغییراتی در سطح مولکولی مواد شده اند که با این تغییرات قادر به اصلاح خواص مواد و مصالح هستند. فلذا این تغییرات در علم با تغییراتی در سطح مولکولی موفق به ساخت موادی با عایق حرارتی بهتر نسبت به مواد مرسوم در بازار شده اند.

اما این مواد که بصورت لایه های نازک مواد پلاستیکی می باشد، مانند رنگ‌ها و پوشش‌های نانو، تاییدیه‌های رسمی داخلی را دریافت نکرده‌اند و نیاز به آزمایش‌های معتبر دارند و هیچ یک از شرکت های مبلغ تاییدیه و یا آزمایشاتی از منابع معتبر برای تایید این موضوع اخذ ننموده اند.

ضریب انتقال حرارت مواد و مصالح عایق:

مواد عایق حرارت باید ضریب انتقال حرارت مابین 0.021 تا 0.06 w/km داشته باشند تا به عنوان عایق حرارتی در نظر گرفته شوند، پس توجه نمایید شرکت های مذکور باید برای محتوای خود از مرکز تحقیقات راه و شهرسازی گواهی ضریب انتقال حرارت اخذ نمایند و آن ضریب باید کمتر یا مساوی اعداد فوق باشد.

عایق حرارتی نانو

عایق‌های نانو که از ضریب‌های حرارتی پایین برخوردارند، می‌توانند انتقال حرارت را به طور مؤثری کاهش دهند. فرمول مقاومت حرارتی نشان می‌دهد که:

هرچه ضریب انتقال حرارت پایین‌تر باشد، ماده به عنوان عایق حرارتی بهتری عمل می‌کند.

فرمول مقاومت حرارتی برابر است با  ضخامت/ ضریب انتقال حرارت

از فرمول مقاومت حرارتی می توان نتیجه گرفت که ضریب انتقال حرارت موادی مانند رنگ که به عنوان عایق حرارت در نظر گرفته شوند باید بسیار پایین باشد تا بتوان به عنوان عایق حرارتی در نظر گرفته شوند.

حتماً بخوانید: انواع عایق حرارتی دیوار و سقف

مواد نانو عایق حرارت که در بتن و مصالح ساختمانی استفاده می شوند منجر به اصلاح خواص حرارتی آن مصالح می شود، از جمله شرکت های معتبر که برای بهتر کردن عایق حرارتی محصول خود از مواد نانو استفاده می کند، شرکت ابنیه بیکران(فرخ پی) است که برای تولید بلوک های والاکس(wallax) از مواد نانو استفاده می نماید.

بلوک عایق حرارات والاکس و مواد نانو:

مواد نانو و همچنین کامپوزیتی بودن این محصول سبب شده ضیب انتقال حرارت 0.02 برای این محصول بدست آید، با توجه به ضخامت 12 و 17 سانتیمتری بلوک های والاکس و استفاده از عایق پلی استایرن فشرده درون محصول با دانسیته  15 و ضخامت 6 و 10 سانتیمتر به ترتیب برای دیوار با ضخامت 12 و 17 سانتیمتر می شوند.

این بلوک ها برای دیوار پیرامونی ساختمان های گروه یک و دو مناسب می باشد و مبحث 19 مقررات ملی ساختمان را  رعایت می نماید.

بلوک عایق حرارت والاکس و مواد نانو

بلوک عایق حرارت والاکس و مواد نانو – مناسب برای دیوار پیرامونی ساختمان های گروه یک و دو

همچنین بخوانید : “دیوار عایق حرارت والاکس مطابق با مبحث 19

ضریب انتقال حرارت دیوار والاکس با ضخامت 12 سانتیمتر والاکس XPS با عایق فشرده 0.102 بوده و  برای ساختمان های واقع در اقلیم 2 مطابق با مبحث 19 مقررات ملی ساختمان را با درنظر گرفتن ناسازگاری و نما رعایت می نماید.

ضریب انتقال حرارت دیوار با ضخامت 17 سانتیمتر والاکس XPS با عایق فشرده داخلی0.094  بوده و برای ساختمان های واقع در اقلیم 1 مبحث 19 مقررات ملی ساختمان را با درنظرگرفتن نازک کاری و نما رعایت می نماید.

دانلود کتابچه دیوار عایق والاکس و مطالعه بیشتر در زمینه بلوک عایق والاکس

با توجه به الزام عایق های حرارتی، جداره های مطابق با مبحث 19 مقررات ملی ساختمان، انواع روشهای عایق بندی حرارتی در ادامه مورد بررسی قرار می گیرد.

انواع عایق بندی حرارتی جداره ها:

عایق بندی حرارتی جداره ها به 4 روش قابل انجام است:

استفاده از جداره عایق همگن- خود دیوار یا سقف عایق حرارت می باشد.

عایق همگن

عایق همگن

استفاده از عایق داخلی در عایق بندی حرارتی جداره ها

عایق‌بندی داخلی دیوارهای پیرامونی

عایق‌بندی داخلی دیوارهای پیرامونی

استفاده از عایق خارجی در عایق بندی حرارتی جداره ها

عایق بندی خارجی

عایق بندی خارجی

استفاده از عایق میانی(دیوار دوجداره) در عایق بندی حرارتی جداره ها

عایق بندی دیوار به روش دوجداره

عایق بندی دیوار به روش دوجداره

موارد مهم در انتخاب نحوه عایق‌بندی حرارتی نانو برای جداره‌های ساختمان

استفاده از عایق حرارتی می‌تواند تاثیر قابل توجهی در بهینه‌سازی مصرف انرژی و کاهش هزینه‌های ساخت داشته باشد. در ادامه، به بررسی مهم‌ترین عواملی که باید در انتخاب و اجرای عایق‌بندی جداره‌های ساختمان با عایق حرارتی مدنظر قرار داد، می‌پردازیم.

زمان اجرا

زمان اجرای کوتاه‌تر به اتمام سریع پروژه کمک می‌کند و باعث بازگشت سریع سرمایه و سودآوری بیشتر می‌شود. عایق‌های حرارتی به دلیل سادگی و کارایی بالایی که دارند، زمان اجرای پروژه را به طور قابل توجهی کاهش می‌دهند.

سادگی در اجرا

هر چه عایق‌بندی حرارتی ساده‌تر باشد، اجرای آن سریع‌تر، نگهداری آسان‌تر و هزینه اولیه کمتر خواهد بود. برخی از نمونه‌های اجرای ساده عایق‌بندی عبارتند از:

  • دیوار عایق همگن والاکس: (اجرای دیوار + نازک کاری)
  • دیوار عایق‌بندی دوجداره: (والپست + اجرای دیوار + عایق‌کاری + نازک‌کاری)
  • دیوار با عایق داخلی: (دیوار + عایق + رابیتس + نازک‌کاری)
  • دیوار با عایق خارجی: (شاسی نما + عایق خارجی + دیوار + نازک‌کاری)
دقت در اجرا

در روش‌های عایق بندی داخلی، خارجی و دوجداره، امکان وجود درز و پل حرارتی بالاست. برای حفظ کارایی عایق بندی، دقت بالایی در اجرا نیاز است تا مانع از ایجاد نقاط ضعف در عایق‌بندی شود.

دوام و پایداری

در عایق‌بندی داخلی، امکان آسیب‌دیدگی عایق در طول زمان وجود دارد. به ویژه در برابر ضربه‌های پس از بهره‌برداری، عایق ها باید مقاومت و پایداری بالایی داشته باشند تا بتوانند در طولانی‌مدت کارایی خود را حفظ کنند.

ضخامت تمام‌شده جداره

در ساختمان‌های مدرن که مساحت محدود است، هرچه ضخامت جداره کمتر باشد، برای سازنده سودآورتر خواهد بود. عایق حرارتی با ضخامت کمتر و عملکرد حرارتی بهتر، گزینه مناسبی برای اینگونه پروژه‌هاست.

وزن تمام‌شده جداره

وزن سبک عایق‌های حرارتی، به کاهش وزن کلی دیوارها کمک کرده و تاثیر زیادی در ایمنی سازه در برابر زلزله دارد.

ایمنی در برابر زلزله

در دیوارهای دوجداره، اتصال و نحوه والپست‌گذاری بسیار اهمیت دارد. عایق حرارتی به دلیل سبک‌وزنی و استحکام مناسب، به افزایش ایمنی در برابر زلزله کمک می‌کند.

ایمنی در برابر حریق

برای عایق‌بندی داخلی، استفاده از مصالح نسوز مانند پشم سنگ توصیه می‌شود. اگر از پلی‌استایرن استفاده کنند، باید نسوز یا کندسوز باشند تا ایمنی ساختمان در برابر حریق تضمین شود.

پیچ‌پذیری دیوار

در عایق‌بندی داخلی، قابلیت پیچ‌پذیری دیوار کاهش می‌یابد. این موضوع می‌تواند نصب کمد یا کابینت را دشوار کند. عایق حرارتی با طراحی مناسب می‌تواند این مشکل را تا حدی برطرف کند.

مقایسه کیفی دیوارهای مختلف با توجه به عایق بندی حرارتی آنها برای ساختمان های گروه 2

مقایسه فنی و کیفی دیوارهای عایق اقلیم 2

مقایسه فنی و کیفی دیوارهای عایق اقلیم 2


مقایسه_فنی و کیفی دیوارهای عایق اقلیم 2

مقایسه_فنی و کیفی دیوارهای عایق اقلیم 2

در انتها دعوت می کنم که ویدیوی معرفی بلوک عایق والاکس رو مشاهده و نظرات خود را برای ما ارسال کنید.

در حال بارگذاری پخش کننده...

و در پایان به سه سوال که در ابتدای مقاله مطرح کردیم هم پاسخ جامع دادیم.

چگونه می‌توان با استفاده از عایق حرارتی نانو مصرف انرژی را بهینه کرد؟

خب همانطور که در مقاله خوندید، عایق حرارتی نانو یکی از پیشرفته‌ترین فناوری‌های موجود برای بهینه‌سازی مصرف انرژی در ساختمان‌هاست. این عایق‌ها با کاهش انتقال حرارت میان سطوح مختلف، عملکرد حرارتی سازه‌ها را بهبود می‌بخشند.

به کمک فناوری نانو، این محصولات می‌توانند از هدررفت انرژی جلوگیری کرده و نیاز به استفاده از سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی را کاهش دهند. در نتیجه، مصرف انرژی کاهش یافته و هزینه‌های مربوط به آن بهینه می‌شود.

چه تفاوت‌هایی بین عایق‌های حرارتی نانو و عایق‌های سنتی وجود دارد؟

عایق‌های نانو با ضخامت کمتر و عملکرد بهتر می‌توانند انتقال حرارت را به حداقل برسانند. در حالی که عایق‌های سنتی معمولاً ضخیم‌تر هستند و فضای بیشتری را اشغال می‌کنند،

همچنین، این عایق‌ها به دلیل سبک بودن و مقاومت بالا در برابر رطوبت، طول عمر بیشتری دارند و نیاز به تعمیرات کمتری دارند، در حالی که عایق‌های سنتی ممکن است در طول زمان کیفیت خود را از دست بدهند.

چرا عایق حرارتی نانو بهترین گزینه برای کاهش هزینه‌های انرژی در ساختمان‌ها است؟

عایق حرارتی نانو به دلیل خواص بی‌نظیر خود، بهترین گزینه برای کاهش هزینه‌های انرژی در ساختمان‌ها به شمار می‌رود. این عایق‌ها با جلوگیری از اتلاف انرژی، باعث کاهش مصرف سوخت در سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی می‌شوند.

علاوه بر کاهش هزینه‌های انرژی، این عایق‌ها به دلیل طول عمر بالا و مقاومت در برابر شرایط مختلف محیطی، نیاز به نگهداری و تعمیرات مکرر ندارند، که در طولانی‌مدت صرفه‌جویی مالی قابل توجهی ایجاد می‌کند.

راه‌های ارتباطی با شرکت ابنیه بیکران فرخ پی

  • آدرس: سنندج، میدان ظفریه، به سمت میدان شورا
  • تلفن: 8117 778 0918
  • وب‌سایت: www.wallax.ir
  • صفحه ما در اینستاگرام: wallax.ir@
  • کانال ما در آپارات: wallax
عایق حرارتی نانو